сряда, 4 март 2009 г.

АНТИИСЛЯМИЗЪМ ОТ ЯНЕ ЯНЕВ И ДИМИТЪР АБАДЖИЕВ


ПРЕДЛАГАМ НА ВНИМАНИЕТО НА НАШИТЕ ЧИТАТЕЛИ НОВИНАТА ПУБЛИКУВАНА В САЙТА ДНЕС.БГ

Абаджиев и Янев в ДАНС за ислямизирането на Рибново и Сатовча

Рибново, Община Гърмен
Директорът на училището Феим Иса е установил пълен диктат над учителския колектив и насилствено заставя учителите да ходят с облекло, което да не е светско.
Настоява учителите да насърчават ученичките да ходят със забрадки и арабски носии.
Директорът подкрепя действията на Мурат Бошнак, представен и назначен от него като учител по религия, който задължава родителите насилствено да подписват заявления, че искат техните деца да изучават задължително избираем предмет (ЗИП) – ислям.
Бошнак настоява децата да се обръщат към него вместо с господин с ага.
Родителите, които не приемат ислямските порядки на Мурат, ги наричат гяури и по време на службите в местната джамия ги проклинат.
Сатовча, област Благоеврад
Директорката на местното училище Айша Ушева редовно ходи на обучение по радикален ислям в незаконно фундаменталистко училище в село Сърница, Велинградско.
Ушева в момента е в отпуск по майчинство и за да държи под контрол "описаните порядки", е назначила съпруга си на длъжност и.д. директор на училището – Исмет Ушев, който е учител по религия.
И в двете селища живеят само българомохамедани, говорещи единствено български език.
Двата скандални случая, подкрепени от видеоматериал и снимки, бяха оповестени от Димитър Абаджиев и лидера на „Ред, законност и справедливост” Яне Янев, които се зарекоха да сигнализират ДАНС за порядките в тези региони.
По този начин в България се взривяват европейските ценности и се проправя път за фундаментализма в Европа, категорични са и двамата.
"Въпреки членството на България в ЕС някой региони на страната имат нужда от повторно освобождение – не от турско робство, а от засилващия се фундаментализъм и радакален ислям", каза Яне Янев.

Няма коментари: