неделя, 26 октомври 2008 г.

Помаците искат да бъдат признати като етнос

Неправителствена организация организира днес в Гоце Делчев първата национална конференция у нас “Помаците и българският преход”.
Българите, изповядващи исляма, декларираха желанието си да бъдат признати като отделен етнос, да имат собствена телевизия, както и засилено политическо представителство в парламента.
На националната конференция, с участие на сродни организации от чужбина, помаците у нас мотивираха исканията си с факта, че във времето на преход, а и днес, за тях в медиите не се говори, а ако присъстват, твърдят, че нещата се представят в негативна светлина.
Категорични са, че ще подготвят свои кадри за журналисти и ще работят за откриването на собствена медия.
днес.бг

1 коментар:

Jack каза...

Абе как не ви е срам?Защо предизвиквате и помаците,а и българите на взаимна омраза.Ами че те преди всичко са БЪЛГАРИ,пък било то и мюслумани.Не стига че сте седнали на клона ,ами се чудите как да го скършите.Нали сега майка Турция е върху магарето...E,няма да е вечно я...Не забравяйте че като гости трябва да се държите, а не като вашите прадеди ,дето са злоупотребили с ,,гостоприемството ..........Това не ви харесвам на вас турците,иначе бихме могли да си живеем с вас като с бели хора.