четвъртък, 13 ноември 2008 г.

СТАНИШЕВ ПОСЕТИ КЪРДЖАЛИЙСКАТА ДЖАМИЯ


Преди известно време министър-председателят на България г-н Сергей Станишев направи дарение 10 000 лв. за постилане на единствената кърджалийска джамия с нови килими. Килимите след като бяха изработени по поръчка и доставени в джамията на 21. 10. 2008г. премиерът посети кърджалийската джамия и видя на място постланите килими.
Г-н Станишев, който бе придружаван от и.д. директора на Дирекция „Вероизповедания" Емил Велинов, в джамията бе посрещнат от кърджалийскияския мюфтия Шабанали Ахмед, зам.-главния мюфтия Ведат С. Ахмед и главния секретар на Главно мюфтийство Хюсеин Хафъзов.
По време на посещението си в джамията премиерът поздрави джемаата и лично постла една част от прекрасния килим. По време на визитата г-н Шабанали Ахмед информира високопоставения гост накратко за историята на джамията и състоянието на мюсюлманите в града и подари на госта българския превод на Свещения Коран и един специално изработен тесбих със сребърни украси, който хармонизира тонуса. А премиерът подари на мюфтийството кристален комплект за чай.
След посещението на джамията
г-н Станишев се отзова на поканата на мюфтийството за почерпка с турско кафе и баклава, по време на което се обсъдиха про¬блемите и перспекти¬вите на мюсюлманска¬та общност в района и изобщо в страната, както и ролята на мю-сюлманските духовни водачи за стабилност¬та и просперитета на страната.

Няма коментари: