сряда, 18 февруари 2009 г.

ГЛ. МюФТИЙСТВО СЪБРА 100 000 ЛВ. ЗА ПОДКРЕПА НА ИСЛЯМСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ


Представяме на вашето внимание публикацията на Главно мюфтийство:

ПОЛЗОТВОРНА И БЛАГОДАТНА КАМПАНИЯ В ПОДКРЕПА НА РЕЛИГИОЗНОТО ОБУЧЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

Няколко години подред Главно мюфтийство организира „Сед¬мица на ислямското образование". Кампанията, която вече се пре¬върна в традиция, през 2008 г. година беше по-благодатна и по-полезна от миналогодишната кампания. Тъй като броят на населените места, които са участвали активно, е по-голям от броя на миналогодишните. Заедно с това събраната обща сума над 100 000 лева е 150 % повече от миналогодишната сума от 40 000 лева.
Тази година с усилията на Районните мюфтийства и активното участие на Мюсюлманските настоятелства и имамите Главно мюфтийство организира мащабна национална кампания за набиране на средства за подпомагане на ислямското образование в България като основната цел бе със събраните средства да се финансира организирането на Коранщрсовете в цялата ни страна и да съдейства за подобряване качеството на обучение в средните мюсюлмански училища и Висшия ислямски институт в София.
Кампанията беше обявена за последната седмица на свещения месец рамазан и на 26 септември 2008 г. в много от джамиите в страната се откриха дарителски каси, имамите и ваизите призоваха джемаата си да дадат своя дан в името на тази благодатна и ценна кауза „развитие на ислямското образование". А в някои джамии средства се събраха в Нощта Кадир, по време на теравих или на байрамския намаз.
С благоволението на Аллах Теаля помощите, които постъпиха, оправдаха нашите очаквания. Тук трябва да споменем и факта, че някои настоятелства миналата година не можаха да съберат никакви средства, но тази година събраха стотици лв. Това ни кара да мислим, че сме започнали да осъзнаваме важността на ислямското обучение и ролята им в развитиетоЧна обществото. Вярваме, че и в бъдеще ние ще направим това, което ни се полага, за да се извиси ислямското образование в България на ниво, което ще радва всички ни.
Благодарим на активно участвалите населени места и лица в кампанията. Иншааллах тези изпратени средства ще се превърнат в немалка тежест във везната на дарителите, тъй като със скромната помощ на всеки поотделно ще се даде ислямско възпитание на някой наш ученик от Коран курс, религия-ислям, ислямско училище и т.н. И приканваме всички да продължим да осигуряваме тази благодатна и ценна помощ и през годината, защото тя е важна за нашите деца, които учат в тази сфера и с което ще се гордеем в бъдеще. Главно мюфтийство благодари на всички, които с малко или много се включиха в тази благодатна кампания. Нека Аллах (джелле джелялюху) даде берекет на всички участвали в кампанията и да бъде доволен от тях.
* * *

10-ТЕ ДАРИЛИ НАЙ-МНОГО СРЕДСТВА:
1.гр. Рудозем 4021
2.с. Брезница 2176
3.с. Рибново 2059
4.гр. София 1730
5.гр. Сърница - Петелци 1145
6.с. Къпиново - ЕТ „Аднан Шукриев" 1000
7.гр. Айтос 999
8.гр. Мадан - център 883
9.с. Късак 820
10.с. Кликач 777

Няма коментари: